ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 12 Απριλίου 2013
  • Views193
Έληξε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα η ομηρία του προέδρου του ΤΕΙ Πάτρας, Σωκράτη Καπλάνη και των μελών του Δ.Σ., η οποία είχε ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, με φοιτητές να ζητούν την άμεση παραίτησή του, εξαιτίας της εφαρμογής του σχεδίου «Αθηνά».
Σε δηλώσεις που έκανε σε τοπικά μέσα ο Σωκράτης Καπλάνης μίλησε για αχαρακτήριστες ενέργειες και έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού.
«Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσεις αυτές τις ενέργειες. Λυπάμαι. Αλλά με αυτό τον τρόπο μπορεί να πει κανείς ότι έχουμε παιδεία; Δεν υπάρχει στοιχειώδης σεβασμός, όταν προσβάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Άθλιες καταστάσεις. Τα ρούχα μου και το αυτοκίνητό μου είναι βαμμένα, η αίθουσα συνελεύσεων κατεστραμμένη. Αυτή είναι η παιδεία κάποιων παρατάξεων. Δεν είμαστε στη Γυάρο. Είμαι ελεύθερος άνθρωπος. Και δρω ως ελεύθερος άνθρωπος. Θα αγωνιστούμε για όλο το ΤΕΙ. Τα επεισόδια αυτά είναι καταδικαστέα. Η κοινωνία πρέπει να τα καταδικάσει. Όπως καταδικαστέο είναι και οι τραυματισμοί φοιτητών», υπογράμμισε ο ίδιος.
Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα επεισόδια εντός και εκτός του ΤΕΙ.
Καθηγητές και φοιτητές καταγγέλλουν ότι η δράση των 7 – 8 «φουσκωτών» που μπήκαν στον χώρο του ΤΕΙ υποκινήθηκε από την ΠΑΣΠ.
Μάλιστα, λένε ότι τα επεισόδια ήταν προσχεδιασμένα από το πρωί και δεν έχουν καμία σχέση με τον “αποκλεισμό” Καπλάνη ή την φυγάδευση του.
Μέλη της ΠΑΣΠ διαψεύδουν ότι έγιναν έτσι τα πράγματα και ισχυρίζονται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με υπαιτιότητα μελών αριστερών παρατάξεων.
Αυτή την ώρα, το κλίμα στο ΤΕΙ είναι ήρεμο.
Το χρονικό των άγριων επεισοδίων

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια στο χώρο του ΤΕΙ Πάτρας, ανάμεσα σε σπουδαστές, την ώρα που συνεδρίαζε η συνέλευση του Ιδρύματος.
Η συνέλευση γινόταν ώστε να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τους τρόπους αντίδρασης κατά του σχεδίου «Αθηνά».
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, μέλη της συνέλευσης αρνήθηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, αν και είχαν δεσμευτεί γι’ αυτό.
Τότε υπήρξε αντίδραση από μερίδα σπουδαστών, η οποία εμπόδισε τα μέλη να βγουν από την αίθουσα που συνεδρίαζαν.
Μετά από λίγη ώρα όμως έφθασε στο ΤΕΙ μια άλλη ομάδα σπουδαστών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα επεισόδια.
Όπως κατήγγειλε η πρώτη ομάδα των σπουδαστών, μαζί με τη δεύτερη ομάδα υπήρχαν άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ.
Αρχικά έγινε λόγος για τρεις τραυματίες όμως στη συνέχεια ο αριθμός αυξήθηκε σε έξι.
Εγκλωβισμένος στην αίθουσα συνελεύσεων του ΤΕΙ Πάτρας παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας Σωκράτης Καπλάνης μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ. Στο σύνολο 24 καθηγητές.
Πηγή: PatrasTimes.gr
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments