ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 15 Μαρτίου 2013
  • Views169

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς με έγγραφό του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητά να τεθεί προς συζήτηση, στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 19-3-13, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα σχετικά με την πρόθεση της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. να κατασκευάσει σταθμούς διοδίων στη Μουσθένη, το Νέστο, την Αλεξανδρούπολη και πιθανόν στην Ασπροβάλτα. Το περιεχόμενο του εγγράφου έχει ως εξής:

«Παρόλο που η τιμή της βενζίνης έχει από τις υψηλότερες φορολογίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας έχουν οδηγήσει στην απόσυρση ενός τεράστιου αριθμού πινακίδων αυτοκινήτων, καταβάλλουμε διόδια για έναν αυτοκινητόδρομο που έχει πολλά κατασκευαστικά προβλήματα, χωρίς να υπάρχει ικανός αριθμός σταθμών εφοδιασμού αυτοκινήτων (ΣΕΑ). Η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. προχωρά στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους τους Έλληνες. Όλα αυτά δημιουργούν σοβαρότατα εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας και την απομονώνουν από την υπόλοιπη Ελλάδα, δυσκολεύοντας την μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων. Όλα αυτά θα είχαν διευθετηθεί εφόσον η εταιρεία είχε προχωρήσει στην εγκατάσταση των ηλεκτρονικών διοδίων.

Παρακαλούμε να τεθεί εκτός ημερησίας διάταξης στην έκτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στις 19-03-2013, το θέμα σχετικά με την πρόθεση της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., να κατασκευάσει σταθμούς διοδίων στη Μουσθένη, το Νέστο, την Αλεξανδρούπολη και πιθανόν στην Ασπροβάλτα».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments