ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΓΓΑΙΟ — 22 Αυγούστου 2012
  • Views425

Δριμεία κριτική δέχτηκε η διοίκηση του δήμου Παγγαίου για το γεγονός ότι καθυστέρησε να αντιδράσει στο ενδεχόμενο της αναστολής λειτουργίας της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) Ελευθερούπολης, κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στην Ελευθερούπολη. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ιωάννης Φιλόσογλου χαρακτήρισε την συνεδρίαση ως “το μνημόσυνο της ΔΟΥ Ελευθερούπολης”.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=12KkxY407Js[/tube]

Ήδη, πάντως, ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης είχε στείλει (από προχθές) προς τον υπουργό Οικονομικών μία επιστολή, στην οποία διαμαρτυρόταν για το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στην Δ.Ο.Υ. Ελευθερούπολης και ζητούσε να εξαιρεθεί η συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ. από την όλη διαδικασία. Παράλληλα, στο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε να αποσταλεί ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ τις επόμενες ημέρες, ο δήμαρχος Παγγαίου και οι βουλευτές του νομού αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών για να ζητήσουν την συνέχιση λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Ελευθερούπολης, τουλάχιστον έως ότου ολοκληρωθεί το σχέδιο της κεντρικής διοίκησης για τη μετάβαση στην ηλεκτρονική εποχή

Δείτε τι δήλωσε, πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=q7r-zYrBFiY[/tube]

Το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου συνεδρίασε εκτάκτως χτες, καθώς η ανάρτηση στο διαδίκτυο της είδησης, ότι από την 1η Οκτωβρίου θα σταματήσει η λειτουργία της ΔΟΥ Ελευθερούπολης (όπως και άλλων ΔΟΥ της χώρας), προκάλεσε ανησυχία στους τοπικούς άρχοντες και στην τοπική κοινωνία. Ανησυχία εύλογη, καθώς όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γρηγόρης Τιμοσίδης, η εφορία Ελευθερούπολης εξυπηρετεί 35.000 κατοίκους και 2.700 επιχειρήσεις, ενώ οι ετήσιες εισπράξεις της ξεπερνούν τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ.

Τον λόγο πήρανε, έπειτα, μια σειρά από εκπροσώπους τοπικών φορέων, όπως ο εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου ΑΜ, ο πρόεδρος των λογιστών του Νομού Νίκος Πατέλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φώτης Τουφεξής, ο πρόεδρος του συλλόγου των επαγγελματιών της παραλίας Οφρυνίου Κώστας Ανδρονίκου και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Παναγιωτίδης. Όλοι τους, ο καθένας από την δική του οπτική γωνία, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Ελευθερούπολης.

Στην συνεδρίαση του ΔΣ Παγγαίου παρέστησαν, επίσης, ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης (ο οποίος αναφέρθηκε στα λεγόμενα του υφυπουργού Οικονομικών, τον οποίο είχε συναντήσει πρόσφατα, ότι καμία Δ.Ο.Υ. δεν θα μεταφερθεί στις έδρες των νομών προτού ξεκαθαρίσουν τα θέματα που αφορούν στη χωροταξική και λογισμική οργάνωση τους, ενώ ακόμα και αν μεταφερθεί η Δ.Ο.Υ. Ελευθερούπολης στην Καβάλα θα παραμείνουν 2 υπάλληλοι στο τοπικό Κ.Ε.Π. για να εξυπηρετούν τους πολίτες) και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς (ο οποίος εξέφρασε την επιφυλακτικότητά του για το κατά πόσο αποτελεσματικές είναι οι καταργήσεις υπηρεσιών).

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=RPGRk8xhrN8[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments