ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 27 Ιουλίου 2013
  • Views197

Υπεραμύνεται της απόφασής του για το κλείσιμο της ΕΡΤ ο Σίμος Κεδίκογλου ενώ επιμένει ότι η αδυναμία εξυγίανσης εν λειτουργία οφείλεται στη βαθιά συντεχνιακή νοοτροπία και στις κομματικές σκοπιμότητες.

Ο υπουργός ομολογεί σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» ότι προέταξε το καθήκον του, ενώ αποδίδει μερίδιο ευθύνης στην ΕΣΗΕΑ, που με τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις συνέβαλε στην απαξίωση της ΕΡΤ.

«Από την πρώτη στιγμή γνώριζα τις δυσκολίες του ρόλου του κυβερνητικού εκπροσώπου. Γνώριζα πολύ καλά ότι με την αναγγελία του κλεισίματος προσωποποιούσα μια κυβερνητική απόφαση με πολιτικό κόστος. Γνώριζα, όμως, ακόμα καλύτερα ότι η δύσκολη αυτή απόφαση ήταν αναγκαία και σωστή. Ήξερα ότι θα βρεθώ στο στόχαστρο, αλλά δεν έχω μάθει να λιγοψυχώ».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι από πολλούς θεωρήθηκε σκληρή η γλώσσα που χρησιμοποίησε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά: «Μετά από έναν χρόνο κυβερνητικής εμπειρίας, έγινε σαφές ότι οι στρεβλώσεις, οι παραλογισμοί και τα συντεχνιακά προνόμια καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε παρέμβαση στη δημόσια τηλεόραση εν λειτουργία. Στην απαξίωση της ΕΡΤ συνέβαλαν οι αλλεπάλληλες αδικαιολόγητες απεργίες που κήρυττε η ΕΣΗΕΑ, με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Παρά το ειδικό μισθολόγιο που προσφέραμε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ με αλλεπάλληλες απεργίες είχε στερήσει ουσιαστικά την ενημέρωση από την δημόσια τηλεόραση».

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments