ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 26 Απριλίου 2013
  • Views144

Περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ λείπουν από το Ταμείο Ανέργων και το Ταμείο Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΕ τα οποία έπρεπε να βρίσκονται στη διάθεση του ΟΑΕΔ για να τα διαθέσει στους ανέργους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους και στον κοινωνικό τουρισμό, κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Η ΓΣΕΒΕΕ, όπως ανήγγειλε ο κ. Καββαθάς, «θα προβεί σε χρήση νομικών και ένδικων μέσων για να διαπιστώσει πού είναι αυτά τα ποσά».

«Μιλάνε όλοι οι ευρωπαίοι για ανάπτυξη μέσα από της μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά η κυβέρνηση βλέπει μόνο μεγάλους επενδυτές. Και 200.000 θέσεις εργασίας να φέρουν οι νέες επενδύσεις τι θα γίνει με τους υπόλοιπους 1,3 εκατ. που θα παραμείνουν άνεργοι; Στις μικρές επιχειρήσεις όμως η απασχόληση και η ανάπτυξη είναι άμεση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Σύμφωνα με την Ε.Ε. το 85% των νέων θέσεων εργασίας δημιουργούνται στις μικρές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση κωφεύει. Η κυβέρνηση κάνει προσχηματικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους αλλά δέχεται τις συμβουλές μιας πανσπερμίας “άσχετων”, περίεργων, και διαπλεκόμενων».

Όπως σημείωσε ο κ. Καββαθάς, η ΓΣΕΒΕΕ για τις καθυστερούμενες εισφορές στον ΟΑΕΕ πρότεινε το «πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των οφειλών, ελεύθερη επιλογή κλάσεων για τα επόμενα δύο χρόνια και επαναφορά όταν μπορέσει. «Ομοίως, οι οφειλές για την έξοδο στη σύνταξη πρέπει να διευθετηθούν πιο απλά και ευνοϊκά γιατί δεν μπορούν πολλοί συνάδελφοι να βγουν στη σύνταξη», πρόσθεσε.

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ ανεξάρτητα αν δεν μπορούν να καταβάλουν την εισφορά.

«Προωθούμε ένα κοινωνικό δίκτυ προστασίας και παροχής ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών ιατρείου σε κτήριο της ΓΣΕΒΕΕ προς πάσχοντες συναδέλφους για να καλύψουμε κάποιες βασικές ανάγκες τους. Με την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια η κυβέρνηση στην ουσία κτυπάει και το δικό μας συνδικαλιστικό κίνημα αφού είναι γνωστό ότι παίρνουμε ενίσχυση από τα επιμελητήρια», είπε, μεταξύ άλλων.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments