ΚΑΒΑΛΑ — 02 Απριλίου 2013
  • Views563

Άρχισαν οι εγγραφές για την περίοδο της Άνοιξης 2013 της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ν.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ. του τμήματος Κεραμωτής με τα μαθήματα να ξεκινούν στις 13 Απριλίου.
Η Σχολή του Ν. Ο. Καβάλας προσφέρει στους εκπαιδευόμενους πρακτική και θεωρητική κατάρτιση, που τους δίνει τη δυνατότητα να κυβερνήσουν με άνεση και ασφάλεια ένα ιστιοφόρο και να ταξιδέψουν στην ανοιχτή θάλασσα. Οι μαθητές μυούνται στη ναυτική τέχνη μαθαίνοντας ναυτική ορολογία, κανόνες ναυσιπλοΐας, ναυτικούς κόμπους, ρυθμίσεις πανιών, χειρισμό του σκάφους, εύρεση και χάραξη πορείας, αγκυροβόλια, στοιχεία μηχανολογίας, μετεωρολογίας κ.λπ. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης και τις προβλεπόμενες εξετάσεις, η Σχολή του Ν. Ο. Καβάλας απονέμει Δίπλωμα Κυβερνήτη.
Η Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θάλασσας του ΝΟΚ λειτουργεί στην Καβάλα από το 1989 και στην Κεραμωτή από το 2007 και η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι επτά εβδομάδες. Σ’ αυτές θα γίνει πρακτική εξάσκηση στο σκάφος διάρκειας 60 ωρών ενώ θα πραγματοποιηθούν 7 θεωρητικά μαθήματα συνολικής διάρκειας 20 ωρών. Η απόκτηση του διπλώματος κυβερνήτη από τη σχολή ιστιοπλοΐας του Ν. Ο. Καβάλας δεν είναι το τέρμα. Για όποιον θέλει να μείνει κοντά στη θάλασσα, είναι η αρχή της δράσης. Οι μαθητές της σχολής γίνονται μέλη του Ομίλου και μπορούν να πάρουν μέρος σε εκδρομές με ιστιοφόρα, να συμμετέχουν σε σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω σε θέματα ιστιοπλοΐας ή να ενταχθούν σε κάποιο από τα σκάφη του Ομίλου, παίρνοντας μέρος στους Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας.
Επαγγελματική ευκαιρία
Η απόκτηση του διπλώματος είναι το πρώτο βήμα για την επαγγελματική ενασχόληση με το θαλάσσιο τουρισμό που είναι συνεχώς αυξανόμενος στον ελληνικό χώρο.

Σας περιμένουμε.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. του Έφορου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας
του τμήματος Κεραμωτής Γκριτζελάκη Χριστόφορου 6972054346

Sxoli Keramotis mikro

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments