ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 19 Μαΐου 2012
  • Views234

Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους είναι γραμμένη με το αίμα καθημερινών ανθρώπων που με τόλμη και γενναιότητα υπερασπίστηκαν  το όσια και τα ιερά της φυλής μας.

Η επέτειος Γενοκτονίας των Ποντίων είναι αφορμή μνήμης. Είναι επιταγή μνήμης. Δεν ξεχνάμε τον πόνο και την αγωνία των Ποντίων που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, δε ξεχνάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες που έχασαν τη ζωή τους σε μία από τις επαχθέστερες γενοκτονίες του 20ου αιώνα.

Η γενοκτονία είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο το βαρύτερο έγκλημα, για το οποίο μάλιστα δεν υπάρχει παραγραφή. Το έγκλημα εναντίον των Ελλήνων του Πόντου είναι μεγάλο και η μνήμη άσβεστη.

Οι Πόντιοι είναι ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού, με ισχυρή πολιτισμική, οικονομική και πολιτική παρουσία ανά τους αιώνες. Ακρίτες, που με τόλμη και παρρησία περιφρούρησαν την αλησμόνητη πατρίδα τους, τη θρησκεία και την ελληνικότητά τους. Η πορεία των Ποντίων είναι συνυφασμένη με το πνεύμα και τον πολιτισμό. Από τα βάθη των αιώνων  προσέφεραν στις τέχνες και τα γράμματα, δημιουργώντας μεγάλα πνευματικά κέντρα που διέδωσαν τον ελληνικό πολιτισμό και αποτέλεσαν «θύλακες αντίστασης», στα δύσκολα χρόνια της ιστορικής πορείας του έθνους μας.

Ο ελληνισμός χρωστάει πολλά στους Ποντίους που εργάστηκαν για την πρόοδο του τόπου μας, με το γνωστό τους πείσμα,  με αυταπάρνηση και αδάμαστο πνεύμα. Με την δυναμική που ανέπτυξαν και συνεχίζουν να αναπτύσσουν, συνεισφέρουν στην σύγχρονη Ελλάδα, που τους οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Προσωπικά δεν έπαψα ποτέ να αγωνίζομαι ως πολιτικός και ως άνθρωπος για τη δικαίωση των προσδοκιών των Ποντίων. Όλοι μαζί οι Έλληνες να αγωνιστούμε. Το οφείλουμε στην Ιστορία μας, το οφείλουμε στις ψυχές και την μνήμη των αγαπημένων μας προγόνων.

Το μίσος το ζήσανε οι αγαπημένοι μας πρόγονοι και ξέρουμε τι σημαίνει. Εκφράζουμε αγάπη για την ιστορία μας, απαιτούμε δικαίωση κι αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments