ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 28 Ιουνίου 2013
  • Views212

Απορρίφθηκαν από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις που είχαν καταθέσει οι πρώην δικαστές Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και Ευάγγελος Καλούσης, ζητώντας την αναίρεση των αποφάσεων του Εφετείου με τις οποίες καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 και 12 ετών, αντιστοίχως.

Οι δύο πρώην δικαστικοί λειτουργοί καταδικάστηκαν για συμμετοχή στο αποκαλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα και πλέον η καταδίκη τους αυτή καθίσταται αμετάκλητη με τη «βούλα» του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, η Κ. Μπουρμπούλια καταδικάστηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παθητική δωροδοκία, καθώς φέρεται να εισέπραξε το 2001, περί τα 23.476 ευρώ από επιχειρηματία προκειμένου να αντιμετωπίσει ευνοϊκά την υπόθεσή του και να μην τον προφυλακίσει.

Πρόκειται για την υπόθεση έκρηξης που είχε λάβει χώρα σε πρατήριο υγρών καυσίμων και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου.

Στον επιχειρηματία είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ωστόσο μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σε ό,τι αφορά τον Ευ. Καλούση έχει καταδικαστεί για δωροδοκία σε διάφορες υποθέσεις. Σε μια από αυτές κατηγορήθηκε ότι έλαβε περίπου 9.000 ευρώ προκειμένου να αφήσει κατηγορούμενο ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Ακόμη, ο πρώην δικαστικός λειτουργός καταδικάστηκε για απόπειρα εκβίασης διαδίκων σε υπόθεση υιοθεσίας, όπου φέρεται να ζήτησε 30.000 ευρώ.

Ο Άρειος Πάγος κατέστησε αμετάκλητες τις καταδίκες των δυο πρώην δικαστών κρίνοντας ότι η σχετική απόφαση του Εφετείου Αθηνών έχει πλήρη, ορθή και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτούν οι συνταγματικές επιταγές.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments