ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 18 Μαΐου 2012
  • Views244

Δεν έχει τον θεό της η Άνγκελα Μέρκελ…

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν δίστασε να θέσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τις σκέψεις της για την διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές.

Μάλιστα, δεν δίστασε να θέσει και το ερώτημα: “Επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη ή όχι;“.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε, πριν από λίγο, μια ανακοίνωση με την οποία αποκαλύπτει το περιεχόμενο της επικοινωνίας του κ. Παπούλια με την κ. Μέρκελ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ζήτημα αυτό δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου.

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τσιόδρα έχει ως εξής:

Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Παιχνίδι με τις λέξεις από τη Γερμανία

Λίγη ώρα αργότερα, και μετά τον σάλο που προκλήθηκε η Καγκελαρία προχώρησε σε επίσημη διάψευση.

“Οι ειδήσεις σύμφωνα με τις οποίες η καγκελάριος έκανε σήμερα προτάσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα είναι ψευδείς” ανακοίνωσε.

Τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία είχαν μεταδώσει την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου από την Αθήνα, κάνουν λόγο για “σύγχυση”.

Φυσικά δεν έγινε πρόταση επίσημη, ωστόσο το γεγονός ότι “μετέφερε σκέψεις” σύμφωνα με την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, δεν σημαίνει ότι δεν ζήτησε δημοψήφισμα, έστω και αν δεν έχει τρόπο να το επιβάλλει.

“Η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απεικονίζει την πραγματικότητα”, σχολίασαν κύκλοι της προεδρίας της Δημοκρατίας σχετικά με τη διάψευση του Βερολίνου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments