ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 31 Ιουλίου 2013
  • Views284

Άλλη μια σεισμική δόνηση ανοιχτά της Σαμοθράκης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στις 04:26 τα ξημερώματα στη Σαμοθράκη.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης, ενώ το εστιακό του βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του κύριου σεισμού

Πραγματοποιήθηκε μετά από 25 χρόνια στην Αλεξανδρούπολη η γιορτή κρασιού

Με πομπή πολιτιστικών συλλόγων και αρμάτων από το Φάρο έως το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και παρουσία πλήθος κόσμου ξεκίνησαν την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 οι επταήμερες εκδηλώσεις της Γιορτής Κρασιού Αλεξανδρούπολης.
Ένας θεσμός, ο οποίος αναβιώνει στην πόλη μετά από περίπου 25 χρόνια, από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης και την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου
Την έναρξη της γιορτής, η οποία θα διαρκέσει έως τις 4 Αυγούστου, κήρυξε απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε κι ο Πρόεδρος της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Κωνσταντίνος Μαυρίδης.
Ακολούθησε «Βραδιά Θράκης» με την ορχήστρα της «Εβρίτικης Ζυγιάς» και τη συμμετοχή των χορευτικών των πολιτιστικών συλλόγων: Άνθειας – Αρίστεινου «Σπάρτακος», Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης, Λαογραφικού Συλλόγου Παραδοσιακών Χορών «Ακρίτες» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδοσιακών Χορών «Ο Έβρος».
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει καθημερινά από τις 20:30 πολιτιστικά δρώμενα των τοπικών συλλόγων που συμμετέχουν με περίπτερα στη διοργάνωση με τη συνοδεία κρασιού και εδεσμάτων.

2470 Νέες θέσεις εργασίας στους δήμους της περιφέρειας ΑΜ-Θ

Νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, χρηματοδοτείται από Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ και απευθύνεται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα είναι οι τελικοί δικαιούχοι, προγραμματίζεται να ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα.

Προς το παρόν εκείνα που έχουν γίνει γνωστά είναι η διάρκεια υλοποίησης του Προγράμματος, που θα είναι για 5 μήνες απασχόλησης, και ο αριθμός των θέσεων απασχόλησης που θα δημιουργηθούν-αριθμός που προσδιορίζεται στις 40.000 πανελλαδικά.

Ωστόσο αδιευκρίνιστα παραμένουν από το Υπουργείο Εργασίας, τόσο ο ακριβής χρόνος που θα προκηρυχτούν οι θέσεις, όσο και οι αποδοχές που θα λαμβάνουν οι απασχολούμενοι.

Από τις 40.000 θέσεις εργασίας, που προβλέπεται να δημιουργήσει το Πρόγραμμα, στους δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αντιστοιχούν 2470.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments