ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 01 Ιουλίου 2013
  • Views201

Η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία, ανασφάλιστων και απόρων, ήταν το κύριο θέμα στη συζήτηση που είχαν αργά το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης και Χορστ Ράιχενμπαχ.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας στον επικεφαλής της Task Force, είναι αδιαπραγμάτευτο το γεγονός να μπορούν όλοι οι πολίτες, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν χρήματα, να επισκέπτονται τα νοσοκομεία και να μπορούν να έχουν φροντίδα υγείας.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών αφιερώθηκε και στις δυνατότητες που υπάρχουν για καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στα δημόσια νοσοκομεία. Ο Α.Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση ευχαρίστησε τον κ.Ράιχενμπαχ για τις δράσεις που έχει αναλάβει η ομάδα του στο χώρο της υγείας, οι οποίες όπως είπε είναι υπέρ των Ελλήνων πολιτών.

«Η υγεία των πολιτών θα προστατεύεται με πολύ καλύτερο τρόπο απ΄ ότι στο παρελθόν» τόνισε ο υπουργός Υγείας με αφορμή τις δράσεις της Task Force, τις οποίες θα ανακοινώσει άμεσα.

«Διαπίστωσα το ειλικρινές σας ενδιαφέρον για την υγεία των πολιτών, είμαι ευχαριστημένος με τη μέχρι τώρα συνεργασία», δήλωσε από την πλευρά του ο Χορστ Ράιχενμπαχ.

Σε άτυπη συζήτηση που είχε στη συνέχεια με τους δημοσιογράφους, ο νέος υπουργός Υγείας τόνισε ότι σύντομα θα μπουν διαχειριστικά κλιμάκια στον ΕΟΠΥΥ, ώστε να υπάρξει λύση για τις τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες οφειλές του, ενώ πέρα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις εισφορές θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να βρεθούν πόροι και από αλλού για την εύρυθμη λειτουργία του.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments