Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΑΒΑΛΑ

Υλοποιήθηκε η εξαγγελία των “δώρων” Κουρουμπλή προς τον Δήμο Καβάλας (video)

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούσαν τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ) και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την παραχώρηση του Καρνάγιου και ζώνης του πάρκου Φαλήρου στον Δήμο Καβάλας.

Όπως γνωστοποίησε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο πρόεδρος του ΟΛΚ, Χρήστος Ηλιάδης, την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννη Σάββα, περί τροποποίησης και επανακαθορισμού ορίων της χερσαίας ζώνης λιμένος Καβάλας. «Πλέον, αυτά τα τμήματα δεν ανήκουν στη διαχείριση του ΟΛΚ (δηλαδή του ΤΑΙΠΕΔ), και είναι στην κυριότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου», σημείωσε. Απομένει το τυπικό της τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΚ και Ελληνικού Δημοσίου που θα τακτοποιηθεί με τη σημερινή επίσκεψη του κ. Ηλιάδη στον γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Χρήστο Λαμπρίδη.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος θα πρέπει να προβεί σε απαραίτητες ενέργειες, δηλαδή να καταθέσει αίτηση παραχώρησης μαζί με σχέδιο αξιοποίησης των δύο τμημάτων, τα οποία είναι συνολικής έκτασης 21 στρεμμάτων.

«Πρόθεση της Κυβέρνησης ήταν και παραμένει η παραχώρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τμημάτων χερσαίων ζωνών λιμένων που δεν περιλαμβάνονται στα αναπτυξιακά προγράμματα των Οργανισμών Λιμένων», δήλωσε ο κ. Ηλιάδης, υπογραμμίζοντας ότι η εξαγγελία του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην Καβάλα τον Μάρτη του 2018, υλοποιήθηκε μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.

Η επίσκεψη του κ. Ηλιάδη στην Αθήνα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

– Το Υπουργείο Ναυτιλίας για το έργο στον προσήνεμο μόλο, που περιλαμβάνει επέκταση του δικτύου ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφωτισμού, επιστρώσεις δαπέδων και τοποθέτηση προσκρουστήρων. Το έργο είναι ενταγμένο στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας, έχει προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης. Οι προδιαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται η απόφαση του κ. Λαμπρίδη, ώστε να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση του ΟΛΚ με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου.

– Τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για θέματα που σχετίζονται με μεγάλα έργα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στο λιμάνι.

– Την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για το θέμα της απόδοσης τμήματος της τελωνειακής αποθήκης, ώστε να μεταφερθούν εκεί οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτήριο του ΟΛΚ, με σκοπό τη μετατροπή του σε ξενοδοχειακή μονάδα. «Το θέμα προχωρά και δεν θα αργήσει η μέρα των καλών ανακοινώσεων», είπε ο κ. Ηλιάδης.

 

Συνεχίστε να διαβάζετε
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 1 =

ΚΑΒΑΛΑ

Καθαρισμός του Λιμένα Καβάλας από την ENERGEAN

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

από

Όπως μάθαμε από ανάρτηση του Σωτήρη Χιωτάκη, (Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ENERGEAN) την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Energean θα πραγματοποιήσει δράση καθαρισμού του Λιμένα Καβάλας.

Ποιο συγκεκριμένα ο κύριος Χιωτάκης αναφέρει στην ανάρτηση “Δύτες της εταιρείας μας μαζί με εθελοντές δύτες θα καθαρίσουν τον Κεντρικό Λιμένα της Καβάλας, με την προσδοκία ότι δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνουν στο μέλλον… Περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες, αλλά σε κάθε περίπτωση γύρω στις 5 το απόγευμα της 5ης Ιουνίου, θα είναι χαρά μας και τιμή μας να είστε εκεί!”

Συνεχίστε να διαβάζετε

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | Τι κάνει η Δήμαρχος για τον αγωγό ΤΑΡ;

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Στις 14 και στις 16 Μαΐου αντίστοιχα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η Κοινοπραξία του ΤΑΡ ανακοίνωσαν ότι επήλθε συμφωνία με τον Δήμο Καβάλας για τη χρηματοδότηση έργου ύδρευσης στην περιοχή των Φιλίππων, παράλληλα με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μάλιστα, η Κοινοπραξία του ΤΑΡ φαίνεται να έχει ξεκινήσει να υλοποιεί τη συμφωνία και άρχισε να εκτελεί εργασίες στα Τενάγη, με τη Συντονιστική Επιτροπή των Πολιτών να προσπαθεί να τις εμποδίσει.

Μέχρι σήμερα, η Δήμαρχος Καβάλας δηλώνει δημόσια, ακόμη και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δεν γνωρίζει ποιοι θα συμμετέχουν στην προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου ύδρευσης και ότι δεν συναίνεσε στην έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού στην περιοχή των Φιλίππων.

Δυστυχώς, οι δηλώσεις της Δημάρχου Καβάλας δεν μας πείθουν.

Γιατί δεν έχει διαψεύσει δημόσια όσα ισχυρίζονται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η Κοινοπραξία του ΤΑΡ ότι συμφώνησε η ίδια για την έναρξη εργασιών στα Τενάγη;

Τι εννοούσε όταν δήλωνε στη συνέντευξη τύπου στις 14 Μαΐου ότι ο κ. Σταθάκης της υποσχέθηκε να ξεκινήσουν οι εργασίες του ΤΑΡ μαζί με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης;

Μήπως το μεγάλο «δώρο» που ζήτησε η Δήμαρχος από τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την Καβάλα, δηλ. το έργο ύδρευσης στην περιοχή των Φιλίππων, κρύβει κάποιο αντίστοιχο «δώρο» της κ. Δήμητρας Τσανάκα προς τον Υπουργό και την Κοινοπραξία του ΤΑΡ;

Ζητούμε από τη Δήμαρχο Καβάλας να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να διαπραγματευτεί με το Υπουργείο ώστε και τα έργα να γίνουν και η όδευση του αγωγού να αλλάξει.

Συνεχίστε να διαβάζετε

ΚΑΒΑΛΑ

Με απόφαση Μέτιου | 2,3 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων!

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, το έργο της αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.

Το έργο, το οποίο εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Πολιτιστικής Διαδρομής Εγνατίας Οδού και θα υλοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, προβλέπει παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της εικόνας και της λειτουργικότητας του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος από το 2016 περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Συγκεκριμένα, θα αφαιρεθεί ο ασφαλτοτάπητας της παλαιάς Εθνικής Οδού ώστε ο αρχαιολογικός χώρος να ενοποιηθεί, το αρχαίο οδικό δίκτυο ανάμεσα στα μνημεία θα ανασκαφεί και θα ενοποιηθεί ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα, θα απομακρυνθούν τα χώματα και τα μπάζα από παλαιότερες ανασκαφές, θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη, θα δημιουργηθεί νέα είσοδος στα δυτικά του χώρου, θα αποκατασταθεί και θα αναδειχθεί το ανατολικό τμήμα της οχύρωσης ενώ τέλος θα γίνει αρχαιολογική τεκμηρίωση των ευρημάτων και παραγωγή του απαραίτητου πληροφοριακού υλικού για τους επισκέπτες.

dramini.gr

Συνεχίστε να διαβάζετε

Trending

Copyright © 2018 VideoTex.