Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου  Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δράμας

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δράμας με θέμα την αντισεισμική προστασία.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Συνοχής, Πρόνοιας, ΑμΕΑ, Δημόσιας Υγείας, κ. Γεωργιτσόπουλος Χρήστος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Χουβαρδάς, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μαμαρίκας, εκπρόσωποι των δήμων Δράμας, και Κ. Νευροκοπίου, εκπρόσωποι της πυροσβεστικής, του στρατού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, διευθυντές υπηρεσιών, εκπρόσωποι φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, προκειμένου να υπάρξει η αποτελεσματικότερη δυνατή κινητοποίηση μετά από ενδεχόμενο σεισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υποχρέωση των δήμων να καθορίσουν χώρους καταφυγής και συγκέντρωσης του πληθυσμού, καθώς και χώρους δημιουργίας καταυλισμών για τη φιλοξενία αστέγων σε περίπτωση σεισμού.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel