Συνδεθείτε μαζί μας

ΘΑΣΟΣ

Συνεχείς ενημέρωση από το ENA CHANNEL και το VIDEOTEX.GR από το νησί της Θάσου (VIDEO)

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θάσο ενώ με εντολή της πυροσβεστικής και του Δήμου εκκενώνεται άμεσα ο ορεινός οικισμός του Καζαβιτίου Πρίνου. Οι πυρκαγιές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής, ξέσπασαν λόγω των κεραυνών που έπεφταν στην περιοχή τα ξημερώματα. Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στη κάμερα του ena channel , δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της φωτιάς καθώς όπως είπε οι εστίες είναι πολλές και δύσκολα μπορούν να τεθούν σε έλεγχο.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=U9BwJjvd-4E[/youtube]

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-u0grkBHHg8 [/youtube]

Συνεχίστε να διαβάζετε
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − four =

ΘΑΣΟΣ

Επανέρχεται η Τουριστική Αστυνομία σε Καβάλα και Θάσο

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Με την παλαιότερη αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν καταργηθεί οι υπηρεσίες της Τουριστικής Αστυνομίας και στο Α.Τ. Καβάλας και στο Α.Τ. Θάσου. Χθες υπήρξε η δημοσίευση προεδρικού διατάγματος που διορθώνει προηγούμενο του 2017. Στις διορθώσεις περιλαμβάνεται η παράγραφος 4 του άρθρου 97. Προβλέπεται η λειτουργία Γραφείου Τουρισμού σε Καβάλα και Θάσο. Ουσιαστικά επανέρχεται η Τουριστική Αστυνομία που σχετικά πρόσφατα είχε καταργηθεί.

proininews

Συνεχίστε να διαβάζετε

ΘΑΣΟΣ

Λόγος επίσκεψης στο νησί τα λουλούδια της Θάσου

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Μια ομάδα Γερμανών βοτανολόγων επιδίδονται σε ένα… οικοσαφάρι στα βουνά του νησιού, αλλά και στον Νέστο, καταγράφοντας φυτά και πουλιά-Η σπάνια ανακάλυψη στη Θάσο η οποία «τράβηξε» το βλέμμα των επιστημόνων

Ο εναλλακτικός Τουρισμός έχει γίνει της μόδας, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για εξειδικευμένο εναλλακτικό Τουρισμό και δη Οικοτουρισμό. Ωστόσο, στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος.

Υπάρχει, όμως, ένα μέρος για το οποίο ενδιαφέρονται βοτανολόγοι από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από τη Γερμανία, οι οποίοι έρχονται κάθε χρόνο και φωτογραφίζουν σπάνια φυτά και λουλούδια, τα καταγράφουν και τα μελετούν.

Πρόκειται για τον Νέστο και ειδικά για τη Θάσο, με τον Γερμανό Alexander Wirth να οργανώνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή εκδρομή στην περιοχή μας, με ειδικούς βοτανολόγους και λάτρεις της Φύσης, οι οποίοι με τη βοήθεια της Χρυσούλας Αβραμίδου, του Στέλιου Μαντινιώτη και της Visit North Greece«οργώνουν» της περιοχές οικολογικού ενδιαφέροντος από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κεραμωτή και τη Θάσο.

Ο Alexander γνωρίζει την περιοχή, καθώς στην Κεραμωτή έχει σπίτι ο πατέρας του. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 10 ημερών και περιλαμβάνει παραμονή 5 ημερών στην Κεραμωτή, με επίσκεψη σε Νέστο, Ισμαρίδα-Βιστονίδα για παρατήρηση πουλιών και καταγραφή φυτών. Παράλληλα, εκτός από τη Θάσο, η ομάδα επισκέπτεται το Φαλακρό για καταγραφή φυτών και την Κερκίνη για παρατήρηση σπάνιων πουλιών, όπως είναι ο αργυροπελεκάνος.

Οι σπάνιοι «οικοθησαυροί» της Θάσου

Εκτός από σπάνια φυσική ομορφιά, η Θάσος κρύβει και σπάνιους «θησαυρούς» οι οποίοι αφορούν τη χλωρίδα. Ένας από αυτούς είναι η ορχιδέα OPHRYS OESTRIFERA, στα ελληνικά «οιστροφόρα» και στην τοπική διάλεκτο«σερνικοβοτανο» την οποία ανακάλυψαν οι Γερμανοί μελετητές.

Το σπάνιο φυτό απαντάται κυρίως σε τρία σημεία του νησιού, στη διαδρομή από Παναγία προς Χρυσή Αμμουδιά, αλλά και στα στενά του Νέστου και αποτελεί πραγματικό «θησαυρό» για τους λάτρεις των φυτών.

dramini.gr

Συνεχίστε να διαβάζετε

ΘΑΣΟΣ

Η Θάσος απόκτησε Τουριστική “ταυτότητα” – Εκδήλωση για τον Τουρισμό στο Καλογερικό (video)

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Το απόγευμα της Τετάρτης στο Καλογερικό του Λιμένα Θάσου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον τουρισμό του νησιού.

Η διοργάνωση ανήκε στον Τουριστικό Οργανισμό Θάσου και παρουσιάστηκε μελέτη εταιρείας σχετικά με την παρούσα τουριστική κατάσταση της Θάσου και την ανάπτυξη ενός πρακτικού σχεδίου δράσεως.

Παράλληλα μεγάλη αύξηση όσον αφορά τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις παρατηρήθηκε στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος τον μήνα Μάρτιο.

 

Συνεχίστε να διαβάζετε

Trending

Copyright © 2018 VideoTex.