ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 15 Μαρτίου 2016
Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι έως και τις 28 Μαρτίου

Προτάσεις για αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και ευνοϊκές διατάξεις για τους νέους.

Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και την σύγκληση νέας Συντονιστικής Επιτροπής, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών .

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, που συνεδρίασαν για το ασφαλιστικό, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα βασικά αιτήματα του δικηγορικού σώματος για αυτοτέλεια του Ταμείου Επιστημόνων-Ελευθέρων Επαγγελματιών-Αυτοπασχολουμένων, κατάθεση αναλογιστικής μελέτης και ελάφρυνση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών. Όπως αναφέρουν,  αναμένεται από την κυβέρνηση η κατάθεση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων και δεσμευτικών προτάσεων επί του ασφαλιστικού των Δικηγόρων.

Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή, ενόψει των εξαγγελλόμενων αλλαγών στο φορολογικό, εξέφρασε την θέση ότι δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του φορολογητέου εισοδήματος των Δικηγόρων. Ζητεί επίσης να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και να προβλεφθούν ευνοϊκές διατάξεις για τους νέους, έως 5 ετών Δικηγόρους καθώς και για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

Print Friendly

Share

About Author

georgia koukoutini