Το Μουσικό Σχολείο Δράμας, τιμώντας τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, τη γιορτή των Γραμμάτων και της Παιδείας, συμμετέχει στις ακόλουθες εκδηλώσεις:

 

  1. Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 09:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Δράμας, μαθητές και καθηγητές, στο πλαίσιο του μαθήματος ”Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική”, θα ψάλουν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την Αρτοκλασία και την επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας, κ. Παύλου.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας, κ. Παύλος, θα απονείμει Πατριαρχικά Οφφίκια στους καθηγητές Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, κ.κ. Κωνσταντίνο Παυλίδη και Νικόλαο Στεφανάκη.

 

  1. Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Δράμας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στη γιορτή των Γραμμάτων και της Παιδείας, που θα πλαισιώσουν μουσικά σύνολα βυζαντινής και jazz μουσικής. Την εκδήλωση τη συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας και η Ε.Λ.Μ.Ε. (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Ν. Δράμας.

Από τα μουσικά σύνολα του Σχολείου λαμβάνουν μέρος η Χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής σε διδασκαλία και διεύθυνση του καθηγητή, Νικολάου Στεφανάκη, ο Βυζαντινός Χορός σε διδασκαλία και διεύθυνση του καθηγητή, Κωνσταντίνου Παυλίδη, και το Σύνολο jazz σε διδασκαλία και διεύθυνση του καθηγητή, Νικολάου Γιαμαλή και κλαρινέτο σολίστ τον καθηγητή, Βασίλειο Τριανταφύλλου.

 

Share

About Author

manthos koukoutinis

(0) Readers Comments

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: