ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 28 Απριλίου 2016
Σε αναμμένα κάρβουνα το Χρηματιστήριο

Η αγορά προεξοφλούσε πως θα υπάρξει συμφωνία έστω και την τελευταία στιγμή και η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω από το Χρηματιστήριο.

Τα νεύρα όλων είναι τετωμένα καθώςε το Eurogroup μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα και πλέον οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, την ώρα που οι διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο έχουν πάρει φωτιά.

Εναλλακτικά, αν δεν υπάρξει συμφωνία, ανοίγει το ενδεχόμενο επανόδου του πολιτικού κινδύνου με την πιθανότητα διενέργειας ακόμη και πρόωρων εκλογών. Η τιμολόγηση ενός τέτοιου ενδεχομένου από το Χρηματιστήριο είναι δυσχερέστατη, καθώς συνιστά εξέλιξη επί αχαρτογράφητου περιβάλλοντος: είναι πιθανό το ενδεχόμενο ενός βραχυχρόνιου sell – off προκαλώντας μικρή μάλλον αναταραχή, είναι ωστόσο ενδεχόμενο να λάβει και αισιόδοξη στάση στη συνέχεια αν πιθανολογήσει πολιτική εξέλιξη περισσότερο φιλελεύθερη.

Σχετικά με την τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών του Χ.Α., ξεκινώντας από τον FTSE 25 έχει κοντινή στήριξη το 165 που διάσπαση και μόνο μπορεί να μας δώσει κίνηση στο 162. Οι 169 μονάδες είναι κοντινή αντίσταση, που διάσπαση μπορεί να δώσει συνέχιση στις 172 μονάδες. Για την περίπτωση του Γενικού Δείκτη, οι 585 – 580 μονάδες είναι και η στήριξη μας στην παρούσα, μιας και εκεί η Αγορά έσπασε την συσσώρευση του προηγούμενου διαστήματος.

Print Friendly

Share

About Author

Μαρία ΓΚουλαξίδη