Συνδεθείτε μαζί μας

VIDEOS

Νέα εποχή για τον Πρίνο | Η EnergeanOil & Gas αγοράζει γεωτρύπανο και ξεκινά επενδυτικό πρόγραμμα 165 εκατ. ευρώ

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Αγορά νέου ιδιόκτητου γεωτρύπανου, άνοιγμα 15 νέων γεωτρήσεων, δύο νέες εξέδρες, μία στον Βόρειο Πρίνο και μία στο Έψιλον και συνολικές επενδύσεις ύψους 165 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2018 περιλαμβάνει το νέο γεωτρητικό-επενδυτικό πρόγραμμα της EnergeanOil & Gas, όπως ανακοίνωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πριν από λίγη ώρα σε συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαθιός Ρήγας.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6p3pSiUZRa4&feature=player_detailpage[/youtube]

Με ιδιόκτητο γεωτρύπανο, το EnergeanForce, προχωρεί η EnergeanOil&Gas στην υλοποίηση του ύψους 165 εκατ. ευρώ επενδυτικού προγράμματος στα κοιτάσματα του Πρίνου, του Βόρειου Πρίνου και του Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας.

Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αποκτά ιδιόκτητο γεωτρύπανο, σε μία εξέλιξη που της επιτρέπει να πραγματοποιεί απρόσκοπτα γεωτρήσεις ανεξάρτητα με τη διαθεσιμότητα γεωτρυπάνων στη Μεσόγειο, να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους, οι οποίοι ως τώρα κατευθύνονταν στην ενοικίαση και στα κόστη μεταφοράς αλλά και να εξασφαλίσει για τους εργαζόμενους της ομάδας γεωτρήσεων νέα εμπειρία και αναβάθμιση των ικανοτήτων τους μέσω της απασχόλησης στο αντικείμενό τους έναν χρόνο μετά το τελευταίο γεωτρητικό πρόγραμμα στον Πρίνο.

Το EnergeanForce, το οποίο αγοράστηκε από την καθιερωμένη στον χώρο γερμανική εταιρεία KCADeutag και λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στη Δυτική Αφρική, αποτελεί τον βασικό πυλώνα υλοποίησης του νέου επενδυτικού προγράμματος στην Καβάλα, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:

-Επενδύσεις ύψους 165 εκατ. Ευρώ.
– Συνολικά 15 νέες γεωτρήσεις στον Κόλπο της Καβάλας. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν επτά γεωτρήσεις στον Πρίνο, μία στον Βόρειο Πρίνο και επτά στο Έψιλον.
-Για πρώτη φορά μετά το 1977, δύο νέες εξέδρες, μία στον Βόρειο Πρίνο και μία στο Έψιλον.
-Δύο νέους αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου, από το Έψιλον στον Βόρειο Πρίνο και από τον Βόρειο Πρίνο στον Πρίνο.
-40 νέες θέσεις εργασίας στο γεωτρύπανο.

Το γεωτρητικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και ως στόχος έχει τεθεί η αύξηση της παραγωγής στα επίπεδα τουλάχιστον των 5.000 βαρελιών ημερησίως το 2016, από τον μέσο όρο των περίπου 2.000 βαρελιών ημερησίως κατά την τρέχουσα χρονιά. Οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και όλες οι απαιτούμενες αιτήσεις θα κατατεθούν εγκαίρως στο ΥΠΕΚΑ και τις συναρμόδιες αρχές, με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει σχεδιαστεί.

 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του νέου επενδυτικού προγράμματος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EnergeanOil&GasΜαθιός Ρήγας δήλωσε τα εξής:

«Έχοντας ήδη επενδύσει πάνω από 180 εκατ. ευρώ από το 2007 και μετά, έχοντας διατηρήσει την Ελλάδα στον χάρτη των πετρελαιοπαραγωγών χωρών και έχοντας διασφαλίσει την απασχόληση και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, η EnergeanOil&Gas ξεκινά ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα που σηματοδοτεί τη νέα εποχή για τον Πρίνο. Για πρώτη φορά αποκτάται ιδιόκτητο γεωτρύπανο, για πρώτη φορά, μετά το 1977, εγκαθίστανται νέες εξέδρες και, πλέον, ενισχύονται οι προϋποθέσεις για τη σταθεροποίηση, την αύξηση και τη διατηρησιμότητα της αυξημένης παραγωγής.

Το κοίτασμα του Πρίνου, το οποίο και είναι το μοναδικό ενεργό και βεβαιωμένο κοίτασμα στην χώρα μας, είχε εκτιμηθεί αρχικά στα 60 εκατ. βαρέλια και έχει ήδη παραγάγει 115 εκατ. βαρέλια. Με άξονα τα επενδυτικά προγράμματα και την έρευνα της EnergeanOil&Gas είναι πλέον εφικτή η περαιτέρω αύξηση της αποληψιμότητας πετρελαίου, σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα μας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου προκειμένου η ελληνική οικονομία να περάσει σε φάση ανάπτυξης. Την προσπάθεια αυτή οδηγούν ο Πρίνος και οι εργαζόμενοί μας στις θαλάσσιες εξέδρες και στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, με τους οποίους δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα και αφοσίωση, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.»

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τις εκτιμήσεις του ανεξάρτητου συμβούλου ERCEquipose, τα πιστοποιημένα απολήψιμα αποθέματα στον Κόλπο της Καβάλας υπερβαίνουν πλέον τα 30 εκατομμύρια βαρέλια, σε μία εξέλιξη που παρατείνει τη διάρκεια λειτουργίας της παραγωγικής δραστηριότητας τουλάχιστον για μια 15ετία ακόμη.

 

Συνεχίστε να διαβάζετε
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × four =

EVENTS

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΙΑΤΟ 2018″ | 2ος κύκλος – Δηλώστε Συμμετοχή

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

από

Το “Αγαπημένο Πιάτο” ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής στην Ελληνική Περιφέρεια που προβάλλεται στα 8 μεγαλύτερα περιφερειακά κανάλια της Ελλάδας επιστρέφει… είναι εδώ και πάλι… στο ΕΝΑ CHANNEL… με τον 2ο κύκλο… !

Μία παρουσιάστρια δίνει τον βηματισμό και ανακοινώνει τις διαδικασίες, …12 διαγωνιζόμενοι δοκιμάζουν το ταλέντο τους… πρέπει να δημιουργήσουν όμορφα και γευστικά πιάτα, σε πραγματικά πιεστικές συνθήκες… αντιμετωπίζοντας δυσκολίες και εμπόδια που δεν περίμεναν…Απέναντι τους βρίσκονται οι 3 κριτές μας… 3 από τα πιο γνωστά ονόματα της Γαστρονομίας στην Ελλάδα… άλλους θα κάνουν χαρούμενους και άλλους δυστυχισμένους…. Οι κριτές μας, γνωστοί chef, θα κρίνουν και θα διαλέξουν το πιο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΙΑΤΟ.

Οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν με κομμένη την ανάσα τις συγκινήσεις, τις διαφωνίες των κριτών, τις ίντριγκες και την προσπάθεια των παικτών.

Ο 2ος κύκλος του τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής  έρχεται και είναι ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ, μία μεγάλη παραγωγή που δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διακριθούν, να αναδείξουν το ταλέντο τους αλλά και την προσωπικότητά τους. Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ για την αναζήτηση του ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΙΚΗΤΗ στο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΙΑΤΟ…. ξεκινάει ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ….

Συνεχίστε να διαβάζετε

VIDEOS

Η αλλαγή του χρόνου στη Θεσσαλονίκη σε ένα εντυπωσιακό βίντεο

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

από

Φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων στην πλατεία Αριστοτέλους…

Ένα βίντεο από το φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων κατά την υποδοχή του 2018, στην πλατεία Αριστοτέλους δημοσίευσε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Στο βίντεο φαίνεται η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου, η γεμάτη από κόσμο κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης καθώς και εντυπωσιακές εικόνες τα χιλιάδες πυροτεχνήματα στον ουρανό της πόλης.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη στο thestival.gr

Συνεχίστε να διαβάζετε

VIDEOS

Πώς μπορείς να φτιάξεις τεχνητό χιόνι σε λίγα δευτερόλεπτα

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

από

Το μόνο που χρειάζεται για να φτιάξεις λίγο τεχνητό χιόνι για το δέντρο με διασκεδαστικό τρόπο είναι λίγη ποσότητα πολυακρυλικό νάτριο και νερό.

Το πολυακρυλικό νάτριο είναι ένα πολυμερές (μη τοξικό) που έχει την ιδιότητα να απορροφά 200 με 300 φορές την μάζα του σε νερό ενώ χρησιμοποιείται συνήθως σε υλικά κηπουρικής και στις πάνες.

Δείτε την απλή διαδικασία…

Συνεχίστε να διαβάζετε

Trending

Copyright © 2018 VideoTex.