Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το Πάσχα η αναγραφή προέλευσης κρέατος στις ταμειακές, ενώ το υπουργείο προωθεί τις σφραγίδες μόνο για τα ντόπια αμνοερίφια

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Σε κάθε περίπτωση, μετά τις γιορτές του Πάσχα τοποθετείται χρονικά η έναρξη ισχύος του μέτρου της αναγραφής της προέλευσης κρέατος πάνω στις αποδείξεις λιανικής, που εκδίδουν οι ταμειακές μηχανές των κρεοπωλείων.

Υπενθυμίζεται ότι η εγχώρια νομοθεσία προβλέπει ότι πρέπει να υπάρξει προσαρμογή μέχρι τις 17 Απριλίου 2018. Οι κτηνοτρόφοι ανησυχούν ότι η όλη διαδικασία μπορεί να πάει πίσω χρονικά, καθώς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εκκινήσει, σε υπηρεσιακό επίπεδο τουλάχιστον, διάλογο με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, για το θέμα της ιχνηλασιμότητας στο κρέας. Για το ζήτημα αυτό έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, σχετική σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με υπηρεσιακούς παράγοντες και συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη, την περασμένη Παρασκευή (9 Μαρτίου).

Στη σύσκεψη έγινε αναφορά και στο μείζον θέμα που έχει προκύψει με την κατάργηση των σφραγίδων στα αμνοερίφια μέσω των κανόνων Εμπορίας – ζήτημα που αποκάλυψε πρώτος ο ΑγροΤύπος – και πήγε στη Βουλή η τομεάρχης αγροτικού της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή.

Οι πληροφορίες για αυτό το θέμα αναφέρουν ότι στο τραπέζι έπεσαν για το θέμα των σφραγίδων αρκετές προτάσεις εκ μέρους των κτηνοτρόφων. Μια από αυτές, την οποία μάλιστα εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι συνεργάτες του Γιάννη Τσιρώνη, είναι να μπαίνουν σφραγίδες μόνο στα ελληνικά αμνοερίφια (και όχι διαφορετικές σφραγίδες για ξένα και ντόπια όπως στο παρελθόν), αλλά το πρόβλημα είναι αν θα προλάβει η πολιτεία να προσαρμοστεί πριν το Πάσχα, οπότε η διακίνηση αμνοεριφίων είναι μεγάλη.

Από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι πάντως σε κάθε περίπτωση ζητούν όποια μέτρα ληφθούν για την ιχνηλασιμότητα, να τεθούν σε ισχύ άμεσα.

agrotypos.gr

Συνεχίστε να διαβάζετε
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − four =

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | Τι κάνει η Δήμαρχος για τον αγωγό ΤΑΡ;

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Στις 14 και στις 16 Μαΐου αντίστοιχα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η Κοινοπραξία του ΤΑΡ ανακοίνωσαν ότι επήλθε συμφωνία με τον Δήμο Καβάλας για τη χρηματοδότηση έργου ύδρευσης στην περιοχή των Φιλίππων, παράλληλα με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μάλιστα, η Κοινοπραξία του ΤΑΡ φαίνεται να έχει ξεκινήσει να υλοποιεί τη συμφωνία και άρχισε να εκτελεί εργασίες στα Τενάγη, με τη Συντονιστική Επιτροπή των Πολιτών να προσπαθεί να τις εμποδίσει.

Μέχρι σήμερα, η Δήμαρχος Καβάλας δηλώνει δημόσια, ακόμη και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δεν γνωρίζει ποιοι θα συμμετέχουν στην προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου ύδρευσης και ότι δεν συναίνεσε στην έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού στην περιοχή των Φιλίππων.

Δυστυχώς, οι δηλώσεις της Δημάρχου Καβάλας δεν μας πείθουν.

Γιατί δεν έχει διαψεύσει δημόσια όσα ισχυρίζονται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η Κοινοπραξία του ΤΑΡ ότι συμφώνησε η ίδια για την έναρξη εργασιών στα Τενάγη;

Τι εννοούσε όταν δήλωνε στη συνέντευξη τύπου στις 14 Μαΐου ότι ο κ. Σταθάκης της υποσχέθηκε να ξεκινήσουν οι εργασίες του ΤΑΡ μαζί με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης;

Μήπως το μεγάλο «δώρο» που ζήτησε η Δήμαρχος από τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την Καβάλα, δηλ. το έργο ύδρευσης στην περιοχή των Φιλίππων, κρύβει κάποιο αντίστοιχο «δώρο» της κ. Δήμητρας Τσανάκα προς τον Υπουργό και την Κοινοπραξία του ΤΑΡ;

Ζητούμε από τη Δήμαρχο Καβάλας να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να διαπραγματευτεί με το Υπουργείο ώστε και τα έργα να γίνουν και η όδευση του αγωγού να αλλάξει.

Συνεχίστε να διαβάζετε

ΚΑΒΑΛΑ

Με απόφαση Μέτιου | 2,3 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων!

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, το έργο της αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.

Το έργο, το οποίο εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Πολιτιστικής Διαδρομής Εγνατίας Οδού και θα υλοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, προβλέπει παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της εικόνας και της λειτουργικότητας του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος από το 2016 περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Συγκεκριμένα, θα αφαιρεθεί ο ασφαλτοτάπητας της παλαιάς Εθνικής Οδού ώστε ο αρχαιολογικός χώρος να ενοποιηθεί, το αρχαίο οδικό δίκτυο ανάμεσα στα μνημεία θα ανασκαφεί και θα ενοποιηθεί ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα, θα απομακρυνθούν τα χώματα και τα μπάζα από παλαιότερες ανασκαφές, θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη, θα δημιουργηθεί νέα είσοδος στα δυτικά του χώρου, θα αποκατασταθεί και θα αναδειχθεί το ανατολικό τμήμα της οχύρωσης ενώ τέλος θα γίνει αρχαιολογική τεκμηρίωση των ευρημάτων και παραγωγή του απαραίτητου πληροφοριακού υλικού για τους επισκέπτες.

dramini.gr

Συνεχίστε να διαβάζετε

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρή γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της στη Μάνδρα με τραύμα στο κεφάλι

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Νεκρή βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (24/05/2018) μία γυναίκα 51 ετών στην αυλή του σπιτιού της στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Πλαστήρα στη Μάνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι και στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες.

newsbeast.gr

Συνεχίστε να διαβάζετε

Trending

Copyright © 2018 VideoTex.