ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 14 Φεβρουαρίου 2018

Ως έναν τρόπο με τον οποίο χρεοκόπησε η χώρα χαρακτήρισε από την Καβάλα την υπόθεση NOVARTIS ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εγκαινίων της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας.

«Είναι η κορυφή ενός πολύ μεγάλου παγόβουνου το οποίο με πολιτική μας επιλογή ανακαλύπτουμε. Η αμερικανική Δικαιοσύνη έχει προχωρήσει πάρα πολύ, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Πρόκειται για έναν από τους τρόπους με τους οποίους χρεοκόπησε η χώρα. Τα 85 δισ. ευρώ «μαύρου» χρήματος, υπερτιμολογήσεων και παράνομων αμοιβών από το 1991 μέχρι το 2010 αποτελούν το 1/4 του δημόσιου χρέους της χώρας και δυστυχώς την περίοδο 2010-2015, όταν ο ελληνικός λαός στέναζε κάτω από την μπότα των Μνημονίων, κάποιοι με συγκεκριμένες κινήσεις, διατηρούσαν τα κέρδη, συνεχίζοντας τη ροή του «μαύρου» χρήματος», δήλωσε ο κ. Πολάκης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Μάλιστα, συνέδεσε την κριτική την οποία άσκησε η ΝΔ στο θέμα των συλλαλητηρίων για την ονοματοδοσία των Σκοπίων και στο πώς τα αντιμετώπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «κάποιοι πάτησαν στον πατριωτισμό του ελληνικού λαού, γιατί ήξεραν τι ερχόταν σε σχέση με αυτές τις έρευνες οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό».

 

Share

About Author

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΑΦΗ

(0) Readers Comments

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: