Συνδεθείτε μαζί μας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βασιλειάδης: Κάθαρση έως το τέρμα στο ποδόσφαιρο, ακόμη και με Grexit

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε πως η κυβέρνηση προτίθεται «να το φτάσει το θέμα της κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι τέλους, ακόμη κι αν χρειαστεί να προχωρήσει σε Grexit!».

Οι δηλώσεις του στην Εφημερίδα των Συντακτών:

Υπάρχει πρόθεση να το φτάσετε μέχρι τέλους ή όλο αυτό γίνεται και για επικοινωνιακούς λόγους;

«Προφανώς υπάρχει πρόθεση. Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, γιατί αυτοί είναι κοκόρια. Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές. Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί. Αν δεν κάνουν μορατόριουμ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ κι αν δεν δεχτούν να εισαχθούν στο ποινολόγιο οι ποινές για τις εμπρηστικές τους δηλώσεις, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πιεζόμαστε καθόλου. Εμάς δεν μας κρατάει κανένας. Δεν μπορούν να βγαίνουν οι άνθρωποι που ήταν της εξυγίανσης και να κάνουν αυτά τα πράγματα και να σφάζονται. Έχουν όλοι τους ευθύνη».

Για να γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ υποτίθεται ότι είχε ολοκληρωθεί το κανονιστικό πλαίσιο. Πάλι θα ξεκινήσει από την αρχή;

«Έγινε η πρώτη προσπάθεια και προφανώς στην πορεία διαπιστώθηκαν προβλήματα, ελλείψεις, αγκυλώσεις. Δεν υπήρχε επί χρόνια κανονιστικό πλαίσιο. Πρέπει να συμπληρωθεί».

Τι θα άλλαζε, όμως, αν υπήρχε το κανονιστικό πλαίσιο που αναφέρετε ως προς τo παράδειγμα της εισόδου του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο;

«Μόνο και μόνο αυτό το περιστατικό της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο συνεπάγεται βαρύ χρηματικό πρόστιμο για τον κ. Σαββίδη».

Γιατί αποφύγατε στις αρχικές δηλώσεις σας να αναφερθείτε ονομαστικά στον κ. Σαββίδη;

«Σας παραπέμπω στη σημερινή απόφαση για τη διακοπή του πρωταθλήματος, που έχει πάρει και ΦΕΚ, η οποία αναφέρει “αξιωματούχο ομάδας και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να οπλοφορεί μέσα στο γήπεδο κτλ”. Και σας παραπέμπω στην επιστολή που έστειλα προσωπικά στη ΦΙΦΑ, και θα δημοσιευτεί και αυτή, και εκεί αναφέρω συγκεκριμένα το όνομά του. Ποιος άλλος μπήκε με κουμπούρια στο γήπεδο, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης;».

Πολλοί ζητούν την παραίτησή σας μετά τα όσα έγιναν, μιλώντας για φαινόμενα Κολομβίας ή Ουκρανίας.
«Έχει κάνει κάπου λάθος η Πολιτεία; Διαβάστε ότι καλούμε όλα τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εξεύρεση λύσης. Δεν είμαι υπουργός ποδοσφαίρου, είμαι υπουργός Αθλητισμού. Έδωσα μάχη για να παίρνουν τακτικοί δικαστές τις αποφάσεις και αυτό γίνεται στις δημοκρατίες. Φώναζα για τους αρχιδιαιτητές, δεν τους έδωσε η ΟΥΕΦΑ, τους έδωσε τώρα. Αν εμείς ήμασταν με τον όποιο Σαββίδη ή Μελισσανίδη, δεν θα φέρναμε τους αρχιδιαιτητές, δεν θα φέρναμε το VAR. Δεν μας κρατάει κανείς, θέλουμε ισονομία για όλους. Σε καμία κυβέρνηση δεν μπορούν να χρεώνουν δικαστικές αποφάσεις. Σήμερα φωνάζουν όλοι αυτοί γιατί διακόψαμε το πρωτάθλημα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εγώ δεν θα τους καθίσω με το ζόρι σε ένα τραπέζι. Αυτήν τη σεζόν είχαμε τις καλύτερες διαιτησίες και τις λιγότερες αμφισβητήσεις. Επειδή κάποιος που θα τιμωρηθεί – γιατί θα τιμωρηθεί- αποφάσισε να κάνει τον καουμπόι, τι θέλετε εγώ να πω; Ο Βασιλειάδης θα πρέπει να παραιτηθεί, αν δεν τιμωρηθεί ο κ. Σαββίδης».

Συνεχίστε να διαβάζετε
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × three =

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ: Το «τέλος» που βάζει ο τελικός …

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Ξεχάστε ότι ξέρατε για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωσή μετά τον αποψινό τελικό Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ.

Η μεταρρύθμιση που θα γίνει στο Champions League από τη σεζόν 2018-2019, δεν θα επηρεάσει μόνο το σύστημα διεξαγωγής και τον ανταγωνισμό, αλλά και τις ώρες έναρξης των αγώνων της μεγαλύτερης διοργάνωσης στην Ευρώπη. Έτσι λοιπόν, το Champions League θα εγκαταλείψει την ιστορική ώρα έναρξης 21:45 ωρών (εκτός από μερικά παιχνίδια που παίζονται στη Ρωσία, το Καζακστάν και την Τουρκία) και να υιοθετήσει νέες ώρες: τα παιχνίδια την Τρίτη και την Τετάρτη στις 20:00 και 22:00.

Αυτό έχει ως στόχο την αύξηση των εσόδων μέσω μάρκετινγκ και την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα οποία θα δημοπρατηθούν το επόμενο φθινόπωρο για την τριετία 2018-2021. Έτσι δύο ομάδες από την ίδια χώρα δεν θα παίζουν ποτέ την ίδια ώρα. Βέβαια για να επιτευχθεί αυτό, οι κληρώσεις για τη φάση των ομίλων θα παρουσιάσει ακόμη μεγαλύτερους περιορισμούς.

Συνεχίστε να διαβάζετε

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέρασε η νέα ποινή για τη μη αδειοδότηση, καταψήφισε ο Γραμμένος, διαφώνησε η FIFA!

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή (25/5) ενέκρινε την πρόταση για αλλαγή της ποινής που αφορά τις ΠΑΕ που δεν λαμβάνουν αδειοδότηση.Αυτό σημαίνει ότι καταργείται η ποινή του υποβιβασμού και αντικαθίσταται από αφαίρεση 6 βαθμών και περιορισμό στις μεταγραφές.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ πέρασε την αλλαγή με ψήφους 14-2. Κατά ψήφισαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου, ενώ ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος αποχώρησε από την αίθουσα, χωρίς να αιτιολογήσει τη στάση του.

Αργότερα για τη συζήτηση για τις ποινές για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες της Football League ο κ. Λεουτσάκος είπε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη για τις ομάδες και των δύο κατηγοριών.

Οσον αφορά στον πρόεδρο της ΕΠΟ, αιτιολόγησε την αρνητική του ψήφο λέγοντας ότι ναι μεν αντιλαμβάνεται τις έκτακτες συνθήκες που επικαλείται η Super League, όμως δεν μπορεί να ψηφίσει την αλλαγή ποινής λόγω του χρονικού σημείου κατά το οποίο έρχεται και λόγω του προσωπικού του συστήματος αξιών.

Σημειώνεται πως η κατάργηση της ποινής του υποβιβασμού δεν ήχησε καλά στα αυτιά των αξιωματούχων της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ (επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης) και Εντουάρντο Ντερβισάι (μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης), οι οποίοι όταν τέθηκε στο τραπέζι το συγκεκριμένο θέμα αποχώρησαν τονίζοντας πως δεν συμφωνούν με την αλλαγή.

Ο Χούμπελ μάλιστα είπε ότι τα πρωταθλήματα θα πρέπει να τελειώνουν με τους όρους που αρχίζουν και ότι αυτές οι ποινές θα πρέπει να είναι για δύο χρόνια ώστε να μην υπάρχουν ομάδες που θεωρούν ότι αδικούνται αν αλλάξουν του χρόνου και γίνουν βαρύτερες. Ο Χούμπελ υπογράμμισε επίσης ότι όποια ομάδα δεν πάρει άδεια λόγω μη καθαρής θέσης, θα πρέπει να τιμωρείται με πρόστιμο 20.000 ευρώ, διότι είναι λάθος κάποιος που θα έχει τη δυνατότητα να δίνει 20.000 ευρώ να ξεπερνάει έναν βασικό όρο της αδειοδότησης.

Συνεχίστε να διαβάζετε

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

3o Eργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Δήμου Καβάλας | Η Δημωφέλεια θα προβεί σε βαριές τιμωρίες…

Δημοσιευμένες

ενεργοποιημένο

Δυστυχώς η βία άγγιξε και το 3ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ, αφού σε αγώνα ανάμεσα στην ομάδα των Μηχανικών και στην Καβάλα ΟΙΛ, δημιουργήθηκαν στο τέλος του αγώνα σοβαρά επεισόδια. Το παιχνίδι κρίθηκε με τρίποντο στο τέλος υπέρ της Καβάλας ΟΙΛ, ενώ στη συνέχεια καλαθοσφαιριστής της ομάδας των Μηχανικών χτύπησε τον έναν από τους δυο διαιτητές και τον σώριασε στο έδαφος.

Οι Μηχανικοί είχαν τρομερά  παράπονα από τη διαιτησία. Να σημειωθεί, ο ένας από τους δυο διαιτητές του αγώνα που δέχθηκε την επίθεση μετά το τέλος του αγώνα Καβάλα ΟΙΛ- Μηχανικοί και χτυπήθηκε, δεν έκανε μήνυση κατά του παίκτη των Μηχανικών.  Είναι υπό σκέψη το τι θα κάνει στη συνέχεια ενώ ζητάει να τηρηθεί ο κανονισμός. Μετά το τέλος του αγώνα πήγε στο Νοσοκομείο Καβάλας για εξετάσεις, ενώ αργότερα στο Αστυνομικό τμήμα Καβάλας για καταγραφή των γεγονότων, όμως σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη δεν έχει αποφασίσει εάν θα καταθέσει μήνυση.

Η “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” καταδικάζει τα επεισόδια στον αγώνα του εργασιακού πρωταθλήματος…

“Η διοίκηση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την λήξη αγώνος του εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ από συμμετέχοντες σε αυτό και είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του διαιτητή του αγώνα. Τέτοιου είδους πρακτικές βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και τους σκοπούς της διοργάνωσης που δεν είναι άλλοι από την άσκηση σώματος και πνεύματος καθώς και η προώθηση της ευγενούς άμιλλας και των διαπροσωπικών σχέσεων. Επιπλέον θέλει να καταστήσει σαφές προς κάθε πλευρά  ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές που βάλλουν ευθέως κατά του κύρους της διοργάνωσης και γεννούν σκέψεις ακόμη και για την κατάργηση της. Ήδη η πρόεδρος της επιχείρησης έδωσε εντολή να συγκληθεί άμεσα η οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήματος προς την οποία συνέστησε την επιβολή των βαρύτερων ποινών που προβλέπει ο κανονισμός”.

Συνεχίστε να διαβάζετε

Trending

Copyright © 2018 VideoTex.