ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 13 Μαρτίου 2018

Οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη επισκέφθηκαν χθες για δεύτερη φορά τα παιδιά τους, την ώρα που οι τουρκικές αρχές φαίνεται ότι εστιάζουν τις έρευνές τους στην παρουσία των συλληφθέντων σε παράνομη στρατιωτική περιοχή.

Κοντά στο Καράαγατς στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά απόπειρας παράνομης διέλευσης μεταναστών και γι’ αυτό έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής των δύο Ελλήνων σε διευκόλυνση παράνομης μετανάστευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι φωτογράφιζαν πατημασιές που πίστευαν ότι είχαν προκληθεί από λαθρομετανάστες και διακινητές.

Οι γονείς του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ λοχία Δημήτρη Κούκλατζη εισήλθαν στην Τουρκία το πρωί της Δευτέρας για να δουν τα παιδιά τους τα οποία αναμένουν τη δίκη.

Δώδεκα ημέρες μετά από τη σύλληψη των Ελλήνων δεν έχει οριστεί ακόμα δικάσιμος, ούτε έχει ετοιμαστεί το κατηγορητήριο, καθώς οι έρευνες των τουρκικών αρχών συνεχίζονται. Τα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών έχουν σταλεί στην Αγκυρα και εξετάζονται.

Οι συνθήκες ασφαλείας στη συγκεκριμένη φυλακή είναι εξαιρετικά αυστηρές, όπως διαπιστώθηκε κατά την προηγούμενη επίσκεψη, καθώς η μοναδική επαφή είναι μέσω τηλεφώνου πίσω από τζάμι και όσα λέγονται καταγράφονται.

Οι γονείς των δύο στρατιωτικών το βράδυ συναντήθηκαν και με τους δικηγόρους για να μάθουν λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Φώτη Κουβέλη. «Ολος ο κόσμος είναι δίπλα μας, το θέμα είναι τι γίνεται, ποιος μπορεί να πιάσει το αυτί του Ερντογάν και να τον ταρακουνήσει λίγο που έχει τρελάνει τον κόσμο. Αυτό με ενδιαφέρει εμένα. Θέλω να γυρίσει το παιδί μου τώρα, σήμερα, αύριο. Οπωσδήποτε θέλω να γυρίσει σπίτι του». ανέφερε η μητέρα του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη. «Η κράτησή τους αρχίζει να γίνεται μακροχρόνια και η αγωνία μας παρατείνεται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο θείος ενός εκ των δύο στρατιωτικών. Ο θείος του Δ. Κούκλατζη τόνισε επίσης ότι: «Από την περασμένη Δευτέρα δεν είχαμε καμία επικοινωνία με τα παιδιά. Περιμένουμε ένα φως, ένα βήμα προς μια θετική κατεύθυνση».

madata.gr

Share

About Author

Βασιλική Μουρουζίδου

(0) Readers Comments

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: